Ogrevalni vodniki oz. kabli so osnovni gradnik sistema el. Ogrevanja. Različni tipi kablov se razlikujejo po konstrukciji, specifični moči, uporabljenih izolacijskih materialih.
Vsi so konstruirani tako, da imajo vgrajen žični oplet, ki služi kot zaščitni vodnik.
Zunanji plašč je izdelan iz UV odpornih materialov.
Delujejo na principu ohmovega zakona, so tovarniško zaključeni in opremljeni s priključnimi “hladnimi konci” in jih ne smemo krajšati.
To ne velja za samoregulirne kable, ki jih lahko režemo na poljubno dolge kose in priključke izvedemo sami.

DEVIflex™

DEVIflexproduct188x56So kabli za notranje talno ogrevanje. Ogrevalne moči so 6W/m ( DEVIflex 6T ) , 10W/m ( DEVIflex10T ) in 18W/m ( DEVIlfex 18T )za različne potrebe ogrevanja. Plašč kabla je rdeče barve. Delovna napetost je 230V.

DEVIsafe™

DEVIsafeproduct188x56So kabli za zunanje ogrevanje – predvsem ogrevanje strešnih žlebov, žlot in odtokov. Ogrevalna moč je 20W/m, plašč kabla je iz UV odpornega materiala črne barve. Delovna napetost je 230V ali 400V.

DEVIsnow™ 30T (DTCE)

503198So kabli za zunanje ogrevanje – predvsem ogrevanje strešnih žlebov, žlot in odtokov. Ogrevalna moč je 20W/m, plašč kabla je iz UV odpornega materiala črne barve. Delovna napetost je 230V ali 400V.

DEVIasphalt™ 30 (DTIK)

560075So kabli za zunanje ogrevanje – predvsem ogrevanje strešnih žlebov, žlot in odtokov. Ogrevalna moč je 20W/m, plašč kabla je iz UV odpornega materiala črne barve. Delovna napetost je 230V ali 400V.

Samoregulirni kabli

Samoregulirni grelni kabli se večinoma uporabljajo za taljenje ledu in snega v strešnih žlebovih in odtočnih ceveh, za zaščito cevi pred zamrzovanjem in za vzdrževanje komfortne temperature sanitarnih vodovodnih cevi.

Samoregulirni kabli so zelo fleksibilni, saj lahko dolžino kabla prilagajamo potrebam na mestu montaže. Samoregulirni kabli generirajo toplotno moč v odvisnosti od zunanje temperature.