DEVI ogrevalne sisteme lahko uporabljamo v kotitvenih oborah, piščančjih stajah, prašičjih farmah in drugih vrstah hlevov itd.

V rastlinjakih lahko ogrevamo grede s potaknjenci, kalilne mize ipd.

V sodobni živinoreji je zelo pomembno, da živijo živali v kar se da optimalnih razmerah. Če hočemo, da bodo pujski hitro rastli, moramo preprečiti, da bi se jim telesna toplota izgubljala v okolicoali tla. Optimalna rešitev je instalacija ogrevalnih kablov Deviflex™ v tla v hlevu ali kotitveni obori, s čimer zagotovimo živalim hitro rast in dodatno toploto.

slika_kmetijstvo_hlevi

V kotitvenih oborah morajo imeti pujski v prvih dveh dneh po skotitivi okoliško temperaturo približno 30 ºC. Potem je treba temperaturo v naslednjih 4 tednih postopoma znižati na pribl. +18 ºC. Z elektronskim termostatom Devireg™, ki nadzira toplotno regulacijo, je to zelo preprosto izvedljivo. V piščančjih stajah je ravno tako koristno instalirati talno ogrevanje z električnimi ogrevalnimi kabli Deviflex™. Z bolj enakomerno razporeditvijo temperature pri tleh, pri čemer ni treba ogrevati celotnega objekta, se očitno občutno zmanjša poraba energije. Druge prednosti so še čistejše in bolj suho okolje za piščance, kar dokazano v veliki meri vpliva na dobro počutje piščancev, saj v takih okoljih ni zaznati njihove siceršnje navade, da se vnezadovoljivih okoljih kljuvajo med seboj.
Vse to so dejavniki, ki zmanjšujejo obolevnost itd.